De boot zoals die afgebeeld staat op de verkoopwebsite
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Verkoop boot speedbootdrama 'niet verstandig' zegt OM

De boot waarmee in 2014 een dodelijk ongeluk werd veroorzaakt op de Vinkeveense Plassen, wordt uit de verkoop gehaald. Dat schrijft RTV Utrecht. De omroep meldde dat de boot te koop stond op de website van de dienst Domeinen. Maar die verkoop was 'niet verstandig' zegt het Openbaar Ministerie in een telefonische reactie tegen de regionale omroep.

De speedboot, met achter het stuur Arnoud H. uit Oosterbeek, ramde in augustus 2014 een sloep op de Vinkeveense Plassen. De twee inzittenden van de sloep kwamen daarbij om het leven. H. kreeg van de rechtbank in Utrecht vier jaar cel voor zijn rol bij dat ongeluk. Zowel H. als justitie ging in hoger beroep tegen die uitspraak.

'Blamage'

De advocaat van de nabestaanden noemt het tegen RTV Utrecht een blamage dat de boot te koop is gezet. Er loopt momenteel namelijk nog een gerechtelijke procedure over wie de eigenaar van de boot is. Bovendien kan er meer onderzoek op de boot nodig zijn, omdat de rechtszaak nog niet volledig is afgerond.

De speedboot gaat alsnog in de verkoop als H. ook in hoger beroep wordt veroordeeld en als in september bij een procedure blijkt dat hijzelf eigenaar is van de boot, en niet een verhuurbedrijf.

De opbrengst wordt dan onder meer gebruikt om opslagkosten te betalen en voor schadevergoeding voor de slachtoffers.

Domeinen

De dienst Domeinen Roerende Zaken (DRZ) bewaart de spullen die door justitie en politie in beslag zijn genomen. Daarnaast mag de instantie die goederen ook verkopen via een veiling.

Advertentie via Ster.nl