Het beroemde 'matje' van Nathan Rutjes wappert in een kopduel
NOS Voetbal

Nathan Rutjes en Roda willen nooit meer van elkaar af

Nathan Rutjes, koempelheld van beroep, kon zijn oren niet geloven. Zijn contract bij Roda JC was formeel per 1 april opgezegd. Bij het overleg dat volgde zat de complete bestuurlijke top van Roda tegenover hem. "Ik dacht: dit is einde verhaal. Maar ik kreeg fantastisch nieuws."

Dat nieuws was een contract voor onbepaalde tijd, iets dat zeer uitzonderlijk is voor betaald voetballers. Rutjes is 32 jaar, het einde van zijn actieve carrière nadert dus. "We gaan na elk seizoen evalueren. Als één van beide partijen vindt dat het mooi is geweest, dan gaan we op zoek naar een andere invulling."

"Ik ben nu al heel actief voor de club bij maatschappelijke projecten en heb enkele trainersdiploma's. Het zal dus wel een combinatie van beide worden."

Rutjes geniet van elke seconde in de eredivisie

Rutjes kreeg landelijke faam door een interview met Frank Snoeks in januari van dit jaar na het duel met FC Utrecht. Door dat gesprek won hij veel sympathie in het hele land. "Weet je wat het is mijnheer? Dat soort interviews geef ik al vijftien jaar, alleen nu viel het op omdat het voor de landelijke televisie was."

"Het zou wel heel kort door de bocht zijn van Roda om mij alleen op basis daarvan zo'n contract aan te bieden. Ik ben hier in drie jaar tijd een verlengstuk geworden van de supporters. Dat is iets waar ik best wel trots op ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl