De rij voor Chan Hong Mengs kraampje
NOS Nieuws

Lange rijen voor marktkraampjes met Michelin-ster

Een Michelin-maaltijd voor minder dan 5 euro. Het kan in Singapore, waar twee marktkraampjes vorige week onderscheiden werden met de culinaire eer. Bezoekers moeten er wel even wachten voor over hebben.

Sinds de Hong Kong Soya Sauce Chicken and Noodle en de Hill Street Tai Hwa Pork Noodle als eerste marktkraampjes ooit een Michelin-ster kregen, zijn de rijen er langer dan ooit. Een uur wachten is geen uitzondering.

"Ze stonden al te wachten voordat ik openging om 9.30 uur", zegt een verbaasde eigenaar Tang Chay Seng.

Michelin presenteerde afgelopen week de eerste gids voor Singapore, het vierde Aziatische land waar dat gebeurt. In totaal werden 29 restaurants onderscheiden. Het enige restaurant dat drie sterren kreeg was van de Fransman Joël Robuchon, maar er was ook veel aandacht voor de plaatselijke cuisine.

Tang zegt dat hij pas kennismaakte met de lijst toen hij zelf werd genoemd. "Ik had nog nooit van Michelin gehoord. Ik weet niet waarom ze mij hebben gekozen. Ik zou niet hebben gedacht dat ze iets met mijn kraampje te maken zouden willen hebben."

Chan Hong Meng bij zijn kraampje

Chan Hong Meng is eveneens blij met de eer, maar voelt ook de druk toenemen. "Nu mensen weten dat ik een Michelin-ster heb, ben ik bang dat ik ze teleurstel."

De vaste klanten van Chan vrezen vooral dat de wachttijd oploopt. "Normaal stond er altijd al een rij van een half uur", zegt een klant die regelmatig een halve eend bestelt bij Chan. "Dat zal nu wel langer worden. Maar het eten is het waard."

Een andere bezoeker die elke week even langskomt, twijfelt. "De wachttijd zal helaas langer worden. Dat is een ongemak. Ik wil best drie kwartier wachten, maar niet langer."

Over de prijs voor het eten hoeven de klanten zich nog geen zorgen te maken: Chan is voorlopig niet van plan om duurder te worden. "Maar wie weet wat de toekomst brengt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl