NOS
NOS Nieuws

Boze reacties na NL-Alert vanwege brand in Volendam

Een NL-Alert in de wijde omgeving van Volendam heeft vannacht tot woede geleid. Bij een grote brand in een supermarkt kwam zoveel rook vrij, dat werd besloten een waarschuwing te sturen naar mobieltjes van omwonenden.

Zij werden dus gewekt met het verzoek ramen en deuren voor alle zekerheid te sluiten. Ook mensen die ver buiten Volendam wonen, zoals Amsterdam, kregen dat verzoek. Dat is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten omdat ze naar eigen zeggen onnodig zijn wakker gemaakt.

We moesten het zekere voor het onzekere nemen omdat we niet wisten hoe de brand zich zou ontwikkelen.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

De veiligheidsregio kan zich voorstellen dat mensen niet blij zijn met nachtelijke waarschuwing. "Maar we moesten het zekere voor het onzekere nemen omdat we niet wisten hoe de brand zich zou ontwikkelen. Latere berichten zijn naar een kleiner gebied gestuurd"

Na de klachten wordt bekeken of een NL-Alert in de toekomst naar minder mensen zal worden gestuurd.

De brand in de Volendamse supermarkt brak rond 03.00 uur uit. Het vuur sloeg al snel over naar een Chinees-Indisch restaurant. Al gauw hingen dikke rookwolken boven de brandende gebouwen.

De brandweer had het vuur om 05.30 uur onder controle. Volgens een woordvoerder is de supermarkt van Dirk van den Broek door de vlammenzee verwoest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl