Veel varkens dood bij grote brand in stal Erp

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Het gaat echt om een grote brand'

Bij een brand in een varkenshouderij in Erp, in Noord-Brabant, zijn zeker duizend varkens omgekomen. Een stal met daarin 5000 biggen werd lange tijd door het vuur bedreigd. 

Ties van Dooren
@Tiesio
Fikse brand in varkensstal in Erp (Veghel). Je hoort de arme beestjes hier niet, maar ze maken wel degelijk geluid.
3 jaar geleden

Bij de brand is asbest vrijgekomen, laat de gemeente Veghel weten. De asbest heeft zich alleen verspreid op het terrein van het bedrijf. In de directe omgeving werd geen asbest gemeten. De stallen staan in een buitengebied. In de buurt zijn geen huizen. 

De brand brak rond 23.00 uur uit en aan het einde van de nacht was het vuur onder controle. De brandweer moest het bluswater van kilometers verderop halen. Daarom liggen er slangen door het centrum van Erp. Veel korpsen werden opgeroepen te helpen bij het blussen.

Ties van Dooren
@Tiesio
Er loopt een brandslang door heel Erp. Er zouden tenminste 1000 varkens in de stal zitten (Foto: @marijnpennings).
3 jaar geleden

Een woordvoerder van de politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn gevonden die erop duiden dat de brand zou zijn aangestoken. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

STER Reclame