Jos Verstappen
NOS Nieuws

Politie onderzoekt aangifte tegen Jos Verstappen

De politie onderzoekt de mishandeling van Frans Verstappen door zijn zoon, voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen. Die heeft hem zondagavond in Montfort geslagen, schrijft De Telegraaf, die met Frans Verstappen over de zaak heeft gesproken.

Frans Verstappen zou meerdere kleine hoofdwonden hebben overgehouden aan het incident. In De Telegraaf noemt Verstappen zijn zoon "een vervelende jongen" met "losse handen". Over de aanleiding van hun ruzie is niets bekend.

Zeker van verhaal

Inmiddels heeft Frans Verstappen op Radio 538 gezegd dat het verhaal zwaar overtrokken is en dat er geen klappen zijn gevallen, maar de betrokken Telegraaf-journalisten zeggen tegen de NOS dat ze zeker zijn van hun verhaal. Een verslaggever heeft gisteren "uitgebreid met hem gesproken" op het terras van Verstappens ijssalon in Montfort en toen ook de wonden gezien.

De politie zegt dat de aangifte zondagavond is gedaan door een persoon "die melding heeft gedaan van een incident aan de Stationsweg in Montfort", de straat van Verstappens winkel. De aangifte is volgens een woordvoerder niet ingetrokken.

'Geen commentaar'

Jos Verstappen wil niet reageren op de berichtgeving. "Hij heeft besloten om vooralsnog geen commentaar te geven, omdat dit een privé-aangelegenheid betreft", zegt zijn manager.

Jos Verstappen is de vader van Max Verstappen (18), die wordt gezien als megatalent in de Formule 1 en die door zijn vader wordt begeleid. De 44-jarige Verstappen is vaker in opspraak geweest. In 2009 werd hij veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk voor het belagen van zijn ex-vrouw. Vier jaar geleden werd hij aangeklaagd omdat hij zou zijn ingereden op zijn toenmalige vriendin. Die zaak werd geseponeerd.

Grand prix

NOS-verslaggever Louis Dekker zegt dat de commotie rond de familie Verstappen een schaduw werpt over de grand prix van Duitsland, waar Max Verstappen dit weekend in actie komt. "Dit heeft grote invloed op een jongen die al jaren non-stop optrekt met zijn vader", zegt Dekker.

"Zo'n affaire is nooit goed voor je naam. Vooral Duitse en Engelse media zullen Max er de komende dagen opnieuw mee confronteren. Anderzijds: Max heeft al vaak aangetoond dat hij vrij goed kan focussen als hij zijn helm op heeft. Ik denk dat het zijn rondetijden in Hockenheim niet zal beïnvloeden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl