Peter Bosz langs de lijn tijdens het duel met PAOK Saloniki Pro Shots

Ajax-trainer Peter Bosz denkt erover om in de return tegen PAOK Saloniki toch gebruik te maken van Arek Milik. De Poolse spits was nog niet fit genoeg voor de heenwedstrijd tegen de Grieken en staat bovendien in de belangstelling van Napoli.

De Italianen hebben naar verluidt liefst 35 miljoen euro over voor Milik. "Ik word natuurlijk op hoogte gehouden en weet van de belangstelling van Napoli", zei Bosz na de 1-1 in de derde voorronde van de Champions League. "Die is er al langer, maar zover ik weet is er nog niks rond en traint Milik gewoon bij ons."

Bosz denkt aan Milik in return tegen PAOK

De Ajax-trainer wil de Pool donderdag speelminuten laten maken bij Jong Ajax. "Want volgende week in de return tegen PAOK hebben we Milik wellicht nog nodig."

Twee weken geleden meldde Ajax nog stellig dat Milik deze zomer zeker geen transfer zou maken. "Ik snap de directie wel, want dat was op dat moment ook zo. Dan kun je zien hoe opportunistisch de voetbalwereld kan zijn", reageert Bosz. "Mocht er een transfer van Milik komen, dan hebben we een lijstje klaarliggen met potentiële vervangers."

Bosz: voetballend moet het nog wel beter

Bosz was tevreden over het spel van de vervanger van Milik tegen PAOK, de 18-jarige Kasper Dolberg. Het spel van Ajax vond de trainer bij vlagen goed, met het resultaat was hij uiteraard minder blij.

"In het begin was het even zoeken, maar na een tijdje stonden we goed, hadden we de druk er goed op en kregen we kansen", analyseerde Bosz. "De 1-0 van PAOK was een tik, maar daarna hebben de rug gerecht en een uitstekende goal gemaakt. Daarna vloeiden de krachten weg, want we zijn nog niet heel lang bezig. Maar de goede wil is er, en daar begint het allemaal mee."

Klaassen redelijk tevreden over spel Ajax

Ook aanvoerder Davy Klaassen had gemengde gevoelens. "De uitslag hadden we beter gewild, maar we zijn redelijk tevreden over het spel. We hebben de laatste weken veel vooruitgang geboekt en dat hebben we tegen PAOK bij vlagen laten zien."

Kasper Dolberg was uiteraard in zijn nopjes met zijn doelpunt. "Het is een droom om je debuut te maken en dan meteen te scoren", zei de 18-jarige Deen. 

Dolberg zit niet te hopen op vertrek concurrent Milik

STER reclame