NOS Nieuws

'Schoonmoeder Formule 1-baas Ecclestone ontvoerd'

De Braziliaanse schoonmoeder van Formule 1-baas Bernie Ecclestone is ontvoerd. Volgens Braziliaanse media verdween de 67-jarige Aparecida Schunck afgelopen vrijdagnacht in haar woonplaats São Paulo.

Haar ontvoerders namen kort daarna contact op met haar familie. Ze eisen een bedrag van 33 miljoen euro aan losgeld. Het bedrag moet worden betaald in Britse ponden, meldt het Braziliaanse magazine Veja.

Londen

Ecclestone (85) trouwde in 2012 met Fabiana Flosi (38), een dochter van Schunck. Het paar woont in Londen. Het is het derde huwelijk van de Britse zakenman.

Ecclestone is bestuursvoorzitter van de Formula One Group, die de uitzendrechten van de Formule 1 in bezit heeft. Zijn vermogen wordt geschat op zo'n 3 miljard euro.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone met zijn vrouw Fabiana Flosi

De ontvoering gebeurde afgelopen weekend, toen de grand prix van Hongarije werd verreden. "Ik vond het al opvallend dat hij het hele weekend zo onzichtbaar was", zegt Louis Dekker, Formule 1-verslaggever bij de NOS.

Volgens Dekker is het gezien het vermogen van Ecclestone niet vreemd dat hij het doelwit is van een ontvoering. "En dan is zijn schoonmoeder een stuk makkelijker om te ontvoeren dan de man zelf. Je moet echt heel veel doen om bij Ecclestone in de buurt te komen. Iedereen die bij hem in de buurt komt wordt in de gaten gehouden. Bernie heb je niet zomaar te pakken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl