NOS

De Amerikaanse FBI heeft een onderzoek ingesteld naar de computerinbraak bij de Democratische partij. Vorige week werden door website WikiLeaks 19.000 mails van prominente partijleden van het Democratisch Nationaal Comité gepubliceerd. De mails waren door hackers buitgemaakt.

De FBI heeft de inlichtingencommissie in het Congres vandaag ingelicht over het onderzoek. De FBI wil erachter komen waar de hack vandaan komt. Sommigen wijzen met de beschuldigende vinger naar Rusland, onder wie mensen uit de campagne van Hillary Clinton.

Volgens de Democraten was de publicatie van de gestolen e-mails bedoeld om Republikein Donald Trump te helpen bij zijn campagne. Trump vindt dat onzin.

Uit de mails komt het beeld naar voren dat de partijleiding heeft geprobeerd de campagne van Bernie Sanders te dwarsbomen. De publicatie van de e-mails bracht partijvoorzitter Debbie Wasserman Schultz in het nauw. Haar rol tijdens de Democratische Conventie, die vandaag is begonnen, is beperkt en na de conventie zal ze opstappen. 

STER reclame