NOS NieuwsAangepast

Linkse partijen kraken kabinetsbeleid

PvdA, GroenLinks en SP kraken het beleid van het kabinet-Rutte. Op een manifestatie in Amsterdam zeiden de partijleiders Cohen, Sap en Roemer dat het beleid slecht is voor Nederland.

PvdA-fractieleider Cohen doelde in dat verband op het onderwijs dat volgens hem de dupe wordt van deze regering. Hij bood premier Rutte aan een onderwijspact te sluiten waarin er meer geld naar de scholen gaat. "Investeren in jongeren is investeren in de toekomst", zei Cohen.

Caviapolitie

GroenLinksleider Sap zei dat het kabinet alleen maar werkt aan schijnoplossingen. "Wat heeft Nederland aan een boerkaverbod en caviapolitie en wat moeten we met kernenergie en 130 kilometer per uur?", zei ze.

GroenLinks wil bij de provinciale verkiezingen van 2 maart voorkomen dat de coalitiepartijen en de PVV winnen. Dan wordt de macht van het kabinet flink beperkt, zei ze.

'Ergste kabinet'

SP-leider Roemer sprak van het ergste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog. Hij wil dat links de handen ineen slaat om premier Rutte naar huis te sturen.

De manifestatie was door de PvdA georganiseerd. D66-partijleider Alexander Pechtold sloeg een uitnodiging om naar Amsterdam te komen af, net als André Rouvoet van de ChristenUnie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl