NOS Wielrennen

Hosking wint La Course in Parijs, Vos derde

Hosking wint La Course, Vos derde Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Chloe Hosking heeft op de Champs-Élysées in Parijs de derde editie van La Course op haar naam geschreven. De Australische sprintster van Wiggle High5 was afgetekend de sterkste in de massaprint.

Achter de Finse Lotta Lepistö (Cervelo Bigla) eindigde Marianne Vos, in de koers die zij ooit zelf initieerde, als derde.

De prachtige weersomstandigheden in Parijs maakten aanvallers op voorhand vrijwel kansloos, maar toch waren er genoeg rensters die het probeerden. Een kopgroepje van vier met Chantal Blaak (Boels-Dolmans) en Lucinda Brand (Rabo-Liv) hield het lang vol, maar werd ruim voor de finish ingelopen.

Nog voor de slotronde gingen Lucinda Brand (Rabo-Liv) en Amy Pieters (Wiggle High 5) er vandoor. De twee kregen gezelschap van de Amerikaanse Lauren Stephens. Daardoor bleven ze gespaard voor de vele valpartijen in het peloton, maar genoeg voor de zege was het niet.

 Vorig jaar brak Ellen van Dijk haar sleutelbeen bij een val op de Champs-Élysées en een dergelijk scenario speelde wel even door haar hoofd. Over twee weken doet ze in Rio de Janeiro een gooi naar olympisch goud.

"Dan kun je er maar beter voor gaan rijden", grapte Van Dijk achteraf.

Van Dijk: heel gebleven, nu op naar Rio

Op twee kilometer van de finish plaatste de tijdrijdster van Boels-Dolmans haar ultieme aanval, maar oud-wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot bracht de groep met ploeggenote Vos op tijd weer terug.

 In de sprint moest Vos, die zich de hele koers rustig had gehouden, het echter afleggen tegen de ontketende Hosking.

Ook voor Vos ligt de prioriteit in Rio de Janeiro. "Als je heel wilt blijven, moet je niet van start gaan", vertelde Vos. "Maar dit zegt natuurlijk niets over Rio."

Vos derde in La Course: dit zegt niets over Rio

Succesje Kessler

Hosking is de eerste niet-Nederlandse winnares van het criterium in Parijs. De eerste editie van La Course werd gewonnen door Marianne Vos. Vorig jaar bleef Anna van der Breggen in de stromende regen het peloton net voor.

Toch was er ook een klein Nederlands succesje: Nina Kessler (Lensworld-Zannata) mocht naar het podium. De Breukelse richtte zich onderweg met succes op de tussensprints en won het klassement.

STER reclame