Een politieman zoekt beschutting
NOS Nieuws

Weer ongeregeldheden in stad bij Parijs

Voor de vijfde nacht op rij zijn er ongeregeldheden in de Franse plaats Beaumont-sur-Oise, een stad zo'n dertig kilometer ten noorden van Parijs. Ook in de buurgemeente Persan is het onrustig.

In Beaumont-sur-Oise zijn volgens verslaggevers mortiergranaten afgevuurd en zijn er auto's in brand gestoken. Wel waren de rellen minder heftig dan de voorgaande nachten, er is niemand gewond geraakt.

Aanleiding voor de ongeregeldheden is de dood van een 24-jarige man na zijn arrestatie. Nabestaanden van de man, Adama Traoré, zeggen dat hij is overleden door politiegeweld. Het OM spreekt dat tegen en zegt dat uit de autopsie blijkt dat Traoré leed aan een ernstige infectie.

Demonstranten met een foto van Traoré

De dood van Traoré heeft tot spanningen geleid in zijn woonplaats Beaumont-sur-Oise en buurgemeenten. Overdag zijn er protestmarsen, maar ook 's nachts gaan boze bewoners de straten op - om vernielingen aan te richten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag liep het uit de hand. Er zijn explosieven gegooid en er werd met hagel geschoten. Vier politiemensen raakten gewond en tien verdachten zijn opgepakt.

Afgelopen dagen zijn er zeker zes auto's in vlammen opgegaan. Ook is een loods afgebrand en zijn twee benzinepompen in brand gestoken.

 • AFP
  Gendarmes patrouilleren in de straten van Beaumont-sur-Oise
 • AFP
  Een loods in buurstad Persan is in brand gestoken
 • AFP
  Gendarmes zoeken beschutting achter een auto
 • AFP
  De Franse politie schuilt achter een auto nadat er is geschoten

De autoriteiten hebben vannacht 265 politiemensen en 65 brandweermensen ingezet. Ondanks de grote politiemacht in de steden, is het nog steeds onrustig.

In Beaumont-sur-Oise is een auto van de gendarmerie beschoten met een luchtdrukgeweer. Ook is er een auto in brand gestoken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl