NOS/Hollandse Hoogte/MR
NOS Nieuws

ACM: meld ervaringen met misleidende datingsites

De Autoriteit Consument en Markt roept mensen op om melding te maken van ervaringen met datingsites met valse profielen. "En ook reacties van oud-medewerkers van dergelijke websites vinden we erg interessant", zegt woordvoerder Murco Mijnlieff van de marktwaakhond.

De afgelopen weken bracht de NOS in kaart hoe sommige 'datingsites' op grote schaal valse berichten naar geregistreerde gebruikers sturen. Antwoorden op die berichten kosten 60 cent tot 1 euro per bericht. De sites doen dat met als doel om gebruikers aan het lijntje te houden; bij sommige mannen gebeurt dat maanden lang.

Het gaat nog niet om een formeel onderzoek naar misleidende datingsites, benadrukt de ACM. "Maar hier kan mogelijk een onderzoek uitrollen, afhankelijk van de reacties die we binnenkrijgen", zegt Mijnlieff. Reacties kunnen worden ingestuurd via Consuwijzer. Eerder zei de ACM al een onderzoek te overwegen.

'Denk goed na'

De ACM raadt mensen aan om te onderzoeken of een datingsite wel legitiem is. "Denk goed na voordat u lid wordt of geld betaalt", zo luidt het advies. Zo kan de naam van de datingsite door Google worden gehaald. Ook een keurmerk, zoals Thuiswinkel Waarborg of het Keurmerk Veilig Daten, geven een indicatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl