AFP
NOS Nieuws

Afschuw Democraten over Republikeinse aanval op Clinton

  • Martijn Bink

    Verslaggever

  • Martijn Bink

    Verslaggever

Op de Republikeinse conventie, die de afgelopen vier dagen in Cleveland is gehouden, haalden veel sprekers keihard uit naar de Democratische kandidaat Hillary Clinton. Het publiek scandeerde regelmatig dat Clinton opgesloten moet worden, vanwege het schandaal met de uitgelekte e-mails. Clinton werd geassocieerd met duivelaanbidders. Een moeder van een omgekomen beveiliger in Libië, zei dat Clinton persoonlijk verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon.

Ook buiten op straat moet de toekomstige Democratische presidentskandidaat het flink ontgelden. Overal worden buttons en T-shirts verkocht met daarop de tekst: Hillary for Prison.

Op een bijeenkomst zetten de Democraten vandaag de tegenaanval in. Volgens de Democratische partijvoorzitter Debbie Wasserman Schultz heeft het Trump-kamp alleen maar grootspraak, chaos, woede en angst te bieden. En senator Cory Booker – die wordt genoemd als potentiële vice-presidentskandidaat - zei dat hij de “intense haat” op de conventie had ervaren als “een van de pijnlijkste en frustrerendste ervaringen in zijn leven”.

Afschuw bij Democraten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl