NOS Nieuws

OM Zuid-Afrika gaat in beroep tegen uitspraak Pistorius

Het OM in Zuid-Afrika gaat in beroep tegen de uitspraak in de zaak-Pistorius. Begin deze maand werd de atleet veroordeeld tot zes jaar cel voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp.

De verwachting was dat Pistorius minstens vijftien jaar cel zou krijgen. Het OM noemt de gevangenisstraf van zes jaar "schokkend mild" en "onrechtvaardig".

15 jaar cel

Pistorius schoot in februari 2013 zijn vriendin dood door de deur van de badkamer. Hij zegt dat hij dacht dat er een indringer was. Eerder werd hij veroordeeld tot vijf jaar voor dood door schuld.

De hoogste Zuid-Afrikaanse rechtbank besloot in december dat Pistorius schuldig was aan moord. De strafmaat werd begin juli bepaald: zes jaar cel. Daartegen gaat het OM nu in beroep.

In Zuid-Afrika is de minimale celstraf voor moord 15 jaar cel. De rechter besloot begin deze maand tot een lagere straf wegens verzachtende omstandigheden. Zo had Pistorius zijn excuses aangeboden aan de familie van Steenkamp. Ook zat hij al een jaar in de cel en gedroeg hij zich daar goed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl