NOS Wielrennen

Clement: had gehoopt op al meer zekerheid voor volgend jaar

Geïrriteerde Clement: had gehoopt al een aanbieding te krijgen

De wielertoekomst van Stef Clement is onzeker. De 33-jarige renner reed vandaag niet voor het eerst deze Ronde van Frankrijk in de aanval, maar heeft nog geen aanbieding gehad voor volgend seizoen. Zijn huidige ploeg stopt ermee na dit jaar. "Ik hoopte gisteren de knoop te kunnen doorhakken, maar dat viel tegen. Als mensen moeilijk te overtuigen zijn, moet je het nog harder proberen."

En dus ging Clement wederom in de aanval, al zag het daar in het eerste uur niet naar uit. "Ik moest er echt even inkomen na de rustdag, ik ben niet uit laatste wiel geweest, denk ik." Daarna kwam de IAM-renner opnieuw in de problemen; hij reed zijn schoenen kapot. "Ik merkte dat ik mijn voet niet meer uit de schoen kreeg, dus eigenlijk was dat wel goed. Met een Zwitsers zakmes hebben we hem na de finish losgetrokken."

Tour de France 2016: etappe 17

Ondanks het gebrek aan zekerheid rijdt Clement lachend rond in de Tour. "Ik heb er plezier in en wil dat plezier erin houden. Misschien was dit de laatste keer dat ik mee kon in de aanval. Ik wil er in elk geval het beste uithalen."

'Pantano is de beste klimmer van ons tweeën'

Net als afgelopen zondag reed Clement in de kopgroep met zijn ploeggenoot Jarlinson Pantano. Toen was nog even de vraag wie van de twee IAM-renners de beste klimmer zou zijn, maar na de ritzege van de Colombiaan was dat vandaag geen vraag meer. Clement werd op Finhaut-Emosson knap achtste en daarmee de beste Nederlander, Pantano werd tweede.

"Hij is de beter klimmer van ons tweeën, ik heb daar geen enkele moeite mee. Het was mooi dat hij in de afdaling meereed met Rafal Majka. Alleen jammer dat Ilnoer Zakarin ook zo sterk was."

'Topuitslag wordt moeilijk'

Morgen staat er een tijdrit op het programma, de specialiteit van Clement. "De ploegleiding zei dat ik niet aan morgen moest denken, maar alleen aan vandaag. Een topuitslag wordt moeilijk na deze zware dag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl