Olympische Spelen altijd en overal te zien bij NOS Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Als op vrijdag 5 augustus in het Maracanã-stadion de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro begint, start ook bij de NOS een mega-operatie. Het doel: zoveel mogelijk mensen in staat stellen de prestaties van de olympische sporters te volgen. 

De NOS maakt het motto 'altijd, overal' helemaal waar tijdens de Spelen. Er is een ongekend aantal uur live televisie en radio, maar ook veertien gelijktijdige livestreams op de speciale website (nos.nl/rio2016), in de app en op de Smart TV. En natuurlijk heeft Teletekst een groot aantal speciale pagina's met olympisch nieuws en uitslagen.

Daarnaast is het nieuws over de Spelen – dit jaar voor het eerst – te volgen via Facebook en Instagram. Ook nieuw is dat de ‘Nederlandse’ teamsporten live of semi-live zijn te bekijken op het digitale themakanaal NPO Sport.

Olympische expertise

Met de oud-olympiërs Edith Bosch, Robin van Galen, Erben Wennemars, Maarten Ducrot, Herbert Dijkstra, Ruben Houkes, Gregory Sedoc en Maarten van der Weijden heeft de NOS bovendien een grote hoeveelheid olympische expertise aangetrokken.    

Lange olympische dag

De gemiddelde olympische dag begint in Nederland als die in Rio net een paar uur voorbij is: het tijdsverschil is vijf uur. Tussen 07.00 uur en 09.00 uur geeft Jeroen Stomphorst in NOS Studio Rio een overzicht van wat er de afgelopen nacht op sportgebied allemaal is gebeurd.

Daarna, van 09.00 tot 10.00 uur, is de ‘match of the day’ te zien van het olympisch basketbaltoernooi, tevens de allerlaatste klus van Mart Smeets voor de NOS.

Om 14.00 uur begint de eerste van drie edities NOS Rio Live. Vier uur lang live sport, gepresenteerd door Rivkah op het Veld of Sjoerd van Ramshorst.

Dan, om 18.00 uur, wordt werkend Nederland bijgepraat door Tom Egbers en sidekick Robin van Galen (bondscoach waterpoloheren) in NOS Studio Rio. In dit programma zal ook elke dag geschakeld worden met Gert van 't Hof, die live verslag doet vanuit Rio.

De equipe van de NOS tijdens de Olympische Spelen: v.l.n.r. Edith Bos, Henry Schut, Gert van 't Hof, Hans van Zetten en Gregory Sedoc ANP

NOS Studio Olympic Park

Vervolgens neemt Dione de Graaff of Herman van der Zandt om 18.45 uur het stokje over met de tweede editie van NOS Rio Live, tot 23.00 uur.

Om 23.00 uur is het op NPO 1 tijd voor de dagelijkse latenighttalkshow NOS Studio Olympic Park. Henry Schut heeft Studio France verruild voor een studio in een mooi hoekje van het olympische park in Rio, en ontvangt daar – met sidekick en judokampioen Edith Bosch – medaillewinnaars, verliezers, hun coaches én gasten van buiten de sportwereld. 

Mulder versus Mulder NOS

Wennemars en gebroeders Mulder

In ‘Erben in Wonderland’ laat Erben Wennemars dagelijks zien waarover hij zich verbaast en verder is de rubriek ‘Mulder vs. Mulder’ terug: de bloedfanatieke schaatstweeling Michel en Ronald nemen het tegen elkaar op in olympische sporten als judo, roeien en zwemmen. Aan het eind van de Spelen wordt duidelijk wie van de twee de winnaar is.

In de derde en laatste editie van NOS Rio Live neemt Herman van der Zandt of Dione de Graaff vanaf 23.45 uur de verstokte sportliefhebber mee de olympische nacht in. Tot maar liefst 05.00 uur.

Vooral in de tweede week, bij de atletiekfinales, (maar soms ook in de middag) is oud-Europees kampioen op de 60 meter horden (indoor) en drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen Gregory Sedoc te gast als analist.

Gregory Sedoc neemt, met zijn zoontje, afscheid bij de EK atletiek in Amsterdam ANP

STER reclame