NOS Nieuws

Gewonden bij aanval in Duitse trein, dader doodgeschoten

In Duitsland heeft een Afghaanse jongen in een regionale trein in Beieren passagiers aangevallen. Hij heeft daarbij een mes en een bijl gebruikt. De dader is doodgeschoten toen hij politiemensen aanviel.

Er zijn vier zwaargewonden en een lichtgewonde. "De slachtoffers zouden leden zijn van een familie uit Hongkong", zegt correspondent Judith van de Hulsbeek. Veertien andere passagiers waren getuige van de steekpartij, maar raakten niet gewond.

De dader is een 17-jarige Afghaanse vluchteling, die zonder begeleiding van een volwassene naar Duitsland is gekomen. Hij was pas een paar maanden in Duitsland en zou sinds twee weken in een pleeggezin wonen; daarvoor verbleef hij in een opvangcentrum.

Alleen

Zijn motief is nog niet duidelijk. De Beierse minister Herrmann zegt dat de dader volgens ooggetuigen islamitische leuzen heeft geroepen. De politie gaat ervan uit dat de jongen alleen handelde.

De trein was onderweg naar Würzburg, in het noorden van Beieren. Toen de jongen de aanval inzette, trokken passagiers aan de noodrem. De jongen sloeg op de vlucht, maar hij werd met behulp van onder meer politiehelikopters vrij snel gevonden in een woonwijk. Toen hij de leden van een arrestatieteam aanviel, werd hij doodgeschoten.

De politie heeft vannacht nog de kamer van de jongen doorzocht; of daar belastend materiaal is gevonden, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl