Agent dagen voor zijn dood: houdt Baton Rouge wel van mij?

Facebook

Een paar dagen geleden plaatste agent Montrell Jackson een betoog over politiegeweld op Facebook. "Fysiek, maar ook emotioneel ben ik uitgeput. (...) Baton Rouge moet en zal beter worden." Gisteren was Jackson een van de drie agenten die in Baton Rouge werd neergeschoten.

Sinds begin deze maand is het onrustig in die Amerikaanse stad, omdat de zwarte man Alton Sterling door de politie werd doodgeschoten tijdens zijn arrestatie. Over die onrust plaatste Jackson een bericht op Facebook. 

"Ik ben teleurgesteld in sommige familieleden, vrienden en agenten vanwege hun roekeloze reacties, maar wat in je hart zit, zit in je hart. Ik hou nog steeds van jullie, maar zal wel anders naar jullie kijken", begint Jackson zijn bericht.

Als ik mijn uniform draag, krijg ik lelijke blikken.

Montrell Jackson, agent

Hij gaat verder over zijn liefde voor Baton Rouge, die onvoorwaardelijk is, maar de agent vraagt zich af of de stad ook van hem houdt. "Als ik mijn uniform draag, krijg ik lelijke blikken en als ik mijn uniform niet draag, zien mensen mij als een bedreiging."

Jackson sluit zijn bericht hoopvol af. "Dit zijn moeilijke tijden. Zorg er alsjeblieft voor dat de haat jouw hart niet infecteert. Deze stad moet en zal beter worden."

JST DAVID
@realjstdavid
A recent post from Officer Montrell Jackson, who was shot & killed today in #BatonRouge... I'm in tears man. Jesus.
3 jaar geleden

STER Reclame