Een slachtoffertje van de bombardementen van het regeringsleger in Aleppo
NOS Nieuws

Syrische rebellen in Aleppo omsingeld

Syrische regeringstroepen hebben Castello Road veroverd, de enige bevoorradingsweg die naar het door rebellen gecontroleerde deel van Aleppo voert. Daarmee hebben ze het gehele oostelijke deel van de stad omsingeld. Dat deel is nog altijd in handen van de rebellen.

"De weg is volledig afgesneden", zegt Zakaria Malahifja van de in Aleppo gelegerde rebellengroep Fastaqim tegen persbureau Reuters. Dat wordt ook bevestigd door andere rebellengroepen die actief zijn in de stad.

Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten wonen er nog steeds tussen de 200.000 en 300.000 mensen in het oostelijk deel van de stad. Verwacht wordt dat zij een lange periode van belegering tegemoet gaan.

Offensief eist veel mensenlevens
Tien dagen geleden begon een groot offensief van regeringstroepen in Aleppo. Afgelopen donderdag kwamen bij luchtaanvallen van het leger twaalf mensen om het leven, onder wie zeven vrouwen en kinderen.

De Verenigde Naties zeiden vorige week nog zich ernstige zorgen te maken over de toestand van burgers in het bestookte gebied. Een VN-woordvoerster riep de strijdende partijen op om alle maatregelen te nemen die nodig zijn om burgers te beschermen en ervoor te zorgen dat humanitaire hulp wordt geboden aan alle inwoners van de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl