Reisadvies naar Turkije versoepeld
NOS NieuwsAangepast

Buitenlandse Zaken versoepelt reisadvies Turkije

Het ministerie van Buitenlandse Zaken versoepelt het reisadvies voor Turkije. Vanwege de couppoging werden de afgelopen dagen niet-noodzakelijke reizen naar Ankara en Istanbul afgeraden. Dat advies is nu ingetrokken omdat het in de steden weer rustig is.

Toch adviseert het ministerie reizigers alert te zijn, niet alleen in de steden, maar ook in de toeristische kustplaatsen. Ook is het beter demonstraties en mensenmassa's te vermijden.

KLM

Eerder vandaag werd bekend dat KLM de vluchten op Istanbul hervat. Tijdens de couppoging werd er niet op de Turkse stad gevlogen. Sinds vanochtend wordt de normale dienstregeling weer gevolgd.

Daarbij zet KLM vandaag grotere toestellen in zodat meer mensen kunnen worden vervoerd, ook de passagiers die dit weekend zijn gestrand. Zo keerde vrijdagavond een toestel met 184 passagiers terug naar Nederland, toen bleek dat opstandelingen de luchthaven van Istanbul hadden ingenomen.

Vanwege de onzekere situatie in Turkije laat KLM zijn personeel voorlopig niet overnachten in Istanbul: piloten en cabinepersoneel keren enkele uren later weer met de volgende vlucht terug naar Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl