NOS SportAangepast

Vijfde zege voor onvermoeibare Bertens in twee dagen tijd

  • EPA
    Kiki Bertens in Gstaad
  • AFP
    Voor Timea Bacsinszky is het haar thuistoernooi
  • AFP
    Kiki Bertens in Gstaad

Kiki Bertens blijft op Zwitserse bodem de zeges aaneenrijgen. In de halve finales van het WTA-toernooi van Gstaad was ze ook te sterk voor de als eerste geplaatste Timea Bacsinszky, die een thuiswedstrijd speelde: 7-5, 7-6 (1).

Voor Bertens is het al de vijfde zege in twee dagen tijd. Later zou Bertens samen met de Zweedse Johanna Larsson ook nog uitkomen in de halve finales van het dubbelspel maar daarvoor meldde ze zich af.

"De enkelspelfinale is morgen al om 11.00 uur. Dan heeft ze te weinig hersteltijd na zes wedstrijden", verklaarde Bertens' coach Raemon Sluiter.

Kiki Bertens op Instagram

Het treffen tussen Bacsinszky en Bertens was een herhaling van de kwartfinale van Roland Garros, toen Bertens verrassend te sterk was voor de nummer 17 van de wereld.

Bacsinszky startte sterk en nam in eigen huis een 5-2 voorsprong. Met vijf games op rij sleepte Bertens echter alsnog de eerste set binnen. De tweede set kende een soortgelijk scoreverloop: de Zwitserse nam vroeg in de set de leiding, maar Bertens had de langste adem.

Roland Garros 2016: Bertens-Bacsinszky

Bertens won eerder op de dag al met 6-3, 6-1 van de Russin Irina Chromatsjeva. In Zwitserland kwam Bertens in het door regen geteisterde toernooi vrijdag al drie keer in actie.

Om de titel te veroveren moet Bertens zondag zien af te rekenen met een andere Zwitserse: dan is Viktorija Golubic de tegenstandster.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl