AFP
NOS Nieuws

Trump kiest Mike Pence als zijn running mate

Donald Trump heeft zoals verwacht Mike Pence als running mate gekozen. De Republikeinse presidentskandidaat heeft dat bekendgemaakt op Twitter. Eerder twitterde Trump dat hij de bekendmaking had uitgesteld wegens de aanslag in Nice.

Gisteren schreven Amerikaanse media al dat Pence de kandidaat-vicepresident zou worden. Morgen wordt hij officieel gepresenteerd. Hij twitterde al wel dat hij vereerd is dat Trump hem gevraagd heeft.

De 57-jarige Mike Pence is gouverneur van de staat Indiana. Hij staat bekend als conservatief, vooral op het gebied van abortus en homorechten. Hij ondertekende bijvoorbeeld een wet waardoor bedrijven in zijn staat homoseksuelen in de winkel kunnen weigeren.

Pence kan voor Trump van nut zijn omdat hij een trouwe conservatief-christelijke achterban heeft. Ook heeft hij veel ervaring door zijn 16 jaar in de landelijke Amerikaanse politiek - hij zat jaren in het Huis van Afgevaardigden.

Maar er zijn ook twistpunten. Zo heeft Pence bijvoorbeeld gezegd voor het vrijhandelsverdrag TTIP te zijn. Trump is daar faliekant op tegen. Ook had Pence kritiek op Trumps uitspraken over moslims. De vastgoedmagnaat stelde onder meer voor om geen moslims meer toe te laten tot de VS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl