De chip zit onder de bult
NOS Nieuws

Utrechter implanteert ov-chip in hand

De Utrechter Tom van Oudenaarden had er genoeg van om iedere keer zijn ov-chipkaart uit zijn zak te halen als hij de trein nam. De logische oplossing: een ov-chip in zijn hand.

Na een paar maanden voorbereiding lukte het piercingstudio-eigenaar Van Oudenaarden om een chip te implanteren. Op station Utrecht Overvecht nam hij de proef op de som. Het resultaat zette hij op YouTube.

De ingeplante ov-chip is niet de eerste ingreep in het lichaam van Van Oudenaarden. Hij heeft aardig wat piercings en tatoeages en implanteerde ook al een led-lamp in zijn arm. Ook kan hij met chips onder zijn huid zijn motor starten en zijn winkel openen.

"Uiteindelijk wil ik van mijn hele portemonnee af, en ook van de sleutelbos in mijn zak", zegt de Utrechter. "Ik ben ervan overtuigd dat dat mogelijk is."

Conducteurs

Van Oudenaarden heeft er inmiddels al een paar treinreizen op zitten met zijn handchip. Het in- en uitchecken ging elke keer goed, maar onduidelijk is nog of de conducteurs ermee akkoord gaan. "Die ben ik helaas nog niet tegengekomen", lacht Van Oudenaarden. "Ik denk wel dat ze vreemd opkijken."

Op zijn hand is een bult achtergebleven van een paar centimeter breed en een halve centimeter hoog. "Maar dat heb ik er wel voor over", zegt Van Oudenaarden. "Bovendien wil ik dat het mensen opvalt. Dan kan ik ze uitleggen dat het mogelijk is om technologie in je lichaam te stoppen waar je iets aan hebt."

Met zijn huidige chip kan Van Oudenaarden in ieder geval nog enkele jaren vooruit. Hij is geldig tot 2021.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl