Op het rangeerterrein Kijfhoek, tussen Barendrecht en Zwijndrecht, staan twee wagons van een goederentrein in brand. Tien à vijftien woningen in de buurt van de brand zijn na middernacht ontruimd uit voorzorg voor een mogelijke explosie.

Het gaat om een wagon met ethanol en een wagon met staal. De brandweer is sinds negen uur gisteravond bezig met blussen.

Rond de brandende treinstellen staan veel andere wagons waarin ook ethanol zit. De omliggende wagons worden door de brandweer koel gehouden. De brandweer vreest dat het vuur overslaat.

Rampenzender

Hoe de brand ontstaan is, is nog niet bekend. Het zijn waarschijnlijk losstaande wagons en er is op het rangeerterrein geen treinbotsing geweest.

Vanwege de brand en de rookontwikkeling is de A16 tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht afgesloten. Ook het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht is stilgelegd. Over de Kijfhoek loopt ook de het tracé van de Betuwelijn.

Twitter

Volgens de politie is het een schone brand. Ramen en deuren hoeven niet te worden afgesloten. Vier meetploegen verrichten metingen.

De website van de regionale zender RTV Rijnmond is vervangen door een noodpagina. De omroep is rampenzender en kan de stroom bezoekers op de site niet aan.

Er is een informatienummer opgesteld voor het publiek: 078-6355280. De gemeente Zwijndrecht informeert ook via twitter. Er is een account geopend met de naam @brandkijkhoek.

STER reclame