Deel van het neergestorte toestel in de buurt van Grabovo
NOS Nieuws

MH17-nabestaanden teleurgesteld over brief Oekraïne

Oekraïne gaat niet in op het verzoek van nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 om satelliet- en radarbeelden van de crash te verstrekken. De regering in Kiev heeft de nabestaanden in een brief terugverwezen naar het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Nederland.

De nabestaanden reageren teleurgesteld op de brief van vice-premier Grubko. Ze vinden dat er totaal geen antwoorden in staan. Ook hebben ze kritiek op het feit dat Oekraïne er zes maanden over heeft gedaan om de brief te beantwoorden en dat dat pas is gebeurd na interventie door premier Rutte.

"Oekraïne geeft ons geen duidelijkheid en maakt zich daarmee niet minder verdacht. Wij vinden dit een gemiste kans."

Poetin

Overigens heeft de groep nabestaanden in januari ook een brief gestuurd naar de Russische regering. "Wij zijn nog steeds in afwachting van een fatsoenlijk antwoord van de heer Poetin."

Bij de vliegramp met vlucht MH17 op 17 juli 2014 kwamen alle 298 inzittenden van het toestel om het leven. Onder de slachtoffers waren 196 Nederlanders. De vlucht van Malaysia Airlines vertrok vanaf Schiphol en werd neergehaald boven het oosten van Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl