Laura Hansen voor de Koerdische tv
NOS Nieuws

Nederlandse vrouw: ik ben ontsnapt aan IS

Een Nederlandse vrouw, die sinds september vorig jaar bij Islamitische Staat verbleef, heeft zich gemeld bij Koerdische strijders in Mosul in Noord-Irak. De vrouw, Laura Angela Hansen, zegt in een interview met tv-zender Kurdistan24 dat de terreurgroep haar vasthield en dat ze heeft weten te ontkomen.

Op haar zeventiende bekeerde zij zich tot de islam. Vorig jaar september reisde zij met haar man naar het Midden-Oosten. Haar man zou haar hebben verteld dat zij op vakantie gingen. Zij zouden geld gaan brengen naar vluchtelingen.

In het interview vertelt Hansen dat haar man haar tegen haar wil naar Raqqa bracht, de zelfverklaarde hoofdstad van IS in het noorden van Syrië. Daar zat zij in een huis, bewaakt door mannen met baarden en geweren.

'Mijn man heeft me gedwongen naar Syrië te gaan'

Later verhuisden zij naar Mosul, in Noord-Irak. Daar wist zij vandaag met hulp van haar vader Koerdische strijders te bereiken, samen met haar twee kinderen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil het verhaal van Hansen niet bevestigen. Het ministerie wil alleen kwijt dat een Nederlandse vrouw recent om hulp heeft gevraagd bij de Nederlandse ambassade in Irak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl