Sanders en Clinton zij aan zij in Portsmouth
NOS Nieuws

Sanders schaart zich achter Clinton, nu ook officieel

Wat iedereen al wist is nu officieel: Hillary Clinton gaat het opnemen tegen Donald Trump in de race om het presidentschap van de Verenigde Staten. Bernie Sanders geeft zijn verzet op en heeft zich achter Clinton geschaard.

Met Hillary Clinton naast hem sprak Sanders een menigte toe in Portsmouth in New Hampshire. Hij gaf toe dat Clinton de race om de Democratische nominatie heeft gewonnen.

"Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om ervoor te zorgen dat zij de volgende president van de Verenigde Staten wordt", zei hij. Hij voegde eraan toe dat volgens hem Clinton met afstand de beste kandidaat is.

Sanders spreekt steun uit voor Clinton

Nominatie

Een maand geleden was al duidelijk dat Clinton genoeg gedelegeerden achter zich zou krijgen om de nominatie binnen te halen, maar de 74-jarige Sanders bleef stug campagne voeren. Dat leidde tot ergernis bij de top van de Democratische partij. In de afgelopen maand is druk op Sanders uitgeoefend om de strijd te staken.

Over twee weken begint de Democratische conventie, waar Hillary Clinton officieel zal worden gekozen.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zei in een reactie dat Bernie Sanders nu officieel onderdeel is van een corrupt systeem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl