Van Almere naar White Hart Lane in veertien maanden

Vincent Janssen ondertekent in 2013 zijn contract bij Almere City, links naast hem trainer Fred Grim Almere City

Vincent Janssen mag zich eindelijk speler van Tottenham Hotspur noemen. In juli van 2013 tekende hij een contract bij Almere City FC, drie jaar later meldt hij zich op White Hart Lane. 

Van Almere naar Londen in tien stappen.

5 juli 2013 - De krabbel bij Almere City FC

In Almere zet Janssen zijn handtekening onder een contract bij Almere City FC. "Hij scoorde drie keer in de kampioenswedstrijd van Feyenoord A1 en hoopt die productiviteit komend seizoen ook bij Almere City FC te laten zien", schrijft de eerstedivionist op de eigen website.

"Ik heb vier jaar in de jeugd van Feyenoord gevoetbald. Dat was een leerzame periode, waarin ik met talentvolle jongens heb samengespeeld en training kreeg van coaches die een mooie carrière achter de rug hebben”, liet Janssen drie jaar geleden optekenen.

"Jammer genoeg zat er verder voor mij niets in, waardoor ik verder moest gaan kijken. Toen kwam Almere City op mijn pad en mijn eerste indruk is goed. Dit is een mooie club. De accommodatie is professioneel en er loopt een goede begeleidingsstaf rond."

3 augustus 2013 - Debuut tegen FC Volendam

Janssen maakt zijn debuut in het betaalde voetbal. In de thuiswedstrijd tegen FC Volendam valt Janssen in de 72ste minuut in voor Fabian Serrarens. Almere City verliest de wedstrijd met 3-2.

Vincent Janssen in het shirt van Almere City FC Pro Shots

11 april 2015 - Hattrick tegen Sparta

Met drie doelpunten loodst Janssen Almere City FC langs Sparta, dat met 3-2 verslagen wordt. Een vertrek van Janssen lijkt onvermijdelijk voor de spits die zich nadrukkelijk profileert.

25 juni 2015 - Transfer naar AZ

AZ neemt Janssen over van Almere City, waar hij tijdens zijn tweede seizoen in 34 wedstrijden tot negentien doelpunten komt. Ook andere clubs tonen interesse, maar hij verkast voor 400.000 euro naar Alkmaar.

Vincent Janssen tekent bij AZ en schudt Earnest Stewart de hand ANP Pro Shots

4 oktober 2015 - Eerste competitiedoelpunt AZ

Begin oktober is Janssen voor het eerst trefzeker in competitieverband. Tegen FC Twente, in inmiddels al de achtste speelronde, neemt hij de 1-0 en 2-0 voor zijn rekening. AZ wint de wedstrijd met 3-1.

Op 24 januari van 2016 loodst hij AZ langs Feyenoord. In Alkmaar wordt het 4-2 en Janssen scoort drie keer. De ultieme sportieve revanche, aangezien Feyenoord hem naar Almere City FC liet vertrekken.

18 maart 2016 - Opgeroepen voor Oranje

Janssen wordt door bondscoach Danny Blind voor het eerst opgeroepen voor Oranje, dat oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Engeland speelt.

1/3Vincent Janssen scoort bij zijn debuut voor Oranje Getty Images
2/3Danny Blind blij met Vincent Janssen Pro Shots
3/3Vincent Janssen is het middelpunt van het Nederlandse feestje Pro Shots

29 maart 2016 - Doelpunt en assist op Wembley

Op Wembley is er een hoofdrol weggelegd voor Janssen, die met Oranje Engeland in de eigen voetbaltempel met 2-1 verslaat. In de tweede helft benut Janssen een penalty en hij geeft de assist bij het winnende doelpunt van Luciano Narsingh.

30 juni 2016 - AZ weigert bod

AZ weigert een bod van Tottenham Hotspur, dat 18 miljoen euro voor Janssen wil betalen. Janssen, die topscorer van de eredivisie is geworden met 27 treffers, baalt dat zijn club het hoge bod naast zich neerlegt.

6 juli 2016 - AZ haalt Weghorst

AZ neemt Wout Weghorst over van Heracles Almelo en speelt daarmee alvast in op het vertrek van Janssen. Weghorst vindt tijdens zijn eerste wedstrijd voor AZ tegen FC Volendam direct het net. Vier keer zelfs.

12 juli 2016 - Officieel speler Spurs

Vincent Janssen mag zich officieel speler van Tottenham Hotspur noemen. Hij tekent een contract voor vier seizoenen in Londen.

Tottenham Hotspur
@SpursOfficial
Transfer complete: Vincent Janssen signs. Full story here - https://t.co/raDxvj1Lw4
3 jaar geleden

STER Reclame