Een Hells Angel komt aan bij de rechtbank in Rotterdam
NOS Nieuws

OM eist celstraf tegen Hells Angels voor wapenbezit

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van negen maanden geëist tegen twee Hells Angels voor illegaal wapenbezit. De twee werden op 7 april aangehouden na de gewelddadige confrontatie van Hells Angels met leden van de rivaliserende motorclub Mongols bij het Van der Valk-hotel in Rotterdam.

De twee mannen worden niet vervolgd voor hun rol in de vechtpartij. Door de chaos die avond is het niet vast te stellen wat hun rol is geweest, zegt de officier van justitie.

Vuurwapens

Wel worden zij vervolgd voor de wapenvondst die de politie deed bij huiszoekingen een dag na de vechtpartij. Een van hen, een 37-jarige inwoner van Gouda, had een pistool in zijn hengelsportwinkel liggen. Ook had hij een geluiddemper in een gereedschapskist in zijn schuur.

De ander, een 43-jarige Hells Angel uit Amsterdam, had een geladen revolver in zijn nachtkastje liggen. Volgens hem is dat een erfstuk.

24 arrestaties

Drie andere leden van de Hells Angels moeten wel voor de rechter verschijnen vanwege hun rol bij de vechtpartij bij het Van der Valk-hotel, waarbij in totaal 24 mensen werden opgepakt. De inhoudelijke behandeling van dat proces begint dit najaar. Het drietal staat dan ook terecht voor de mishandeling van de eigenaar van een tattooshop in Rotterdam.

De confrontatie tussen de motorclubs leidde tot veel ophef. Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie kondigde onlangs aan dat het Openbaar Ministerie opnieuw gaat proberen één of meerdere motorclubs te verbieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl