Een Tesla met autopilot op de snelweg Business Lease

De Amerikaanse beurswaakhond SEC gaat onderzoeken of autobouwer Tesla zijn investeerders op de hoogte had moeten stellen van het dodelijke ongeluk met een zelfrijdende auto op 7 mei. Dat schrijft The Wall Street Journal. Tesla maakte het nieuws pas bekend in een blog op 30 juni.

De 40-jarige bestuurder verongelukte in Florida toen hij zijn Tesla S in de autopilot-stand had staan. Hij reed in volle vaart in op een vrachtwagen. Het was het eerste dodelijke ongeluk waarbij de auto zelf reed.

Twee weken na het ongeluk verkocht Tesla voor 2 miljard dollar aan aandelen, zonder de kopers over het ongeluk te vertellen. Juist de autopilot-functie, waarvoor Tesla veel reclame maakt, is een van de redenen dat investeerders zo graag investeren in het bedrijf.

Volgens The Wall Street Journal onderzoekt de SEC nu of de autobouwer het effectenrecht heeft geschonden. Tesla zegt nog niets te hebben gehoord over zo'n onderzoek.

Leveringsproblemen

Het bedrijf kampt met meer problemen. Eerder deze maand werd duidelijk dat Tesla blijft worstelen met de productie van zijn voertuigen. De verkopen schoten omhoog met 25 procent, maar dat was minder dan verwacht. Daarnaast daalde het aantal geleverde Model S-versies met 15 procent.

Eerder dit jaar trok het bedrijf veel aandacht door een goedkopere versie van zijn Tesla te lanceren: Model 3. Daarvoor kwamen in korte tijd honderdduizenden aanvragen binnen. Experts twijfelen of Tesla aan die vraag kan voldoen. 

STER reclame