Cristiano Ronaldo
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Atletiek, wielrennen, autosport, tennis, voetbal - en allemaal op internationaal topniveau. De sportliefhebber komt vandaag flink aan zijn trekken.

Precies een maand na de openingswedstrijd van het EK in Frankrijk beleeft het voetbaltoernooi vanavond zijn apotheose. Het gastland mocht op 10 juni het bal openen en ook in de eindstrijd van vanavond zijn Le Bleus van de partij. In het Stade de France in Parijs is Portugal de toch wel verrassende opponent.

De finale begint om 21.00 uur en is vanzelfsprekend live te zien op NPO 1 en NOS.nl. Vanaf 20.20 uur kijkt presentator Henry Schut met enkele gasten vast vooruit. De radioluisteraar kan terecht bij Radio 1 Sportzomer op NPO Radio 1, terwijl er op NOS.nl een liveblog wordt bijgehouden.

Halve marathon

Maar de eerste schermutselingen op deze sportdag komen uit Amsterdam waar op de slotdag van de EK atletiek de halve marathon als eerste op het programma staat. De Studio Sport-uitzending waarin de vrouwen (start 9.30 uur) en mannen (start 9.50 uur) te zien zijn, begint om 9.20 uur op NPO 1.

Vanaf 11.50 uur eist de negende etappe van de Tour de France alle aandacht op. Het peloton krijgt ook vandaag een Pyreneeën-klus voor de kiezen: 184,5 kilometer van Vielha Val d’Aran naar Andorra Arcalis, met een aankomst bergop. De rit zal van start tot finish te zien zijn op NPO 1 en NOS.nl, waarop ook een liveblog wordt bijgehouden.

De route van de negende etappe van de Tour

Radio Tour de France sluit om 14.00 uur aan op NPO Radio 1. Radio Tour de France doet ook verslag van de Grand Prix van Groot-Brittannië, met Formule 1-coureur Max Verstappen op de tweede startrij, de mannenfinale op Wimbledon tussen de Schot Andy Murray en de Canadees Milos Raonic en vanaf 17.00 uur de EK atletiek in Amsterdam.

Estafettefinales

Vanaf 16.35 uur is het kiezen geblazen voor de tv-kijker, want dan begint op NPO 2 de laatste sessie van de EK atletiek. In het Olympisch Stadion staan onder andere de estafettefinales op het programma en strijden ook Sifan Hassan (1.500 meter), Dennis Licht (5.000 meter) en Thijmen Kupers (800 meter) om de medailles.

Om 19.00 uur begint op NPO 1 de gebruikelijke Studio Sport-uitzending op NPO 1, waarin alle sport van deze dag nog eens op een rijtje wordt gezet.

Vanaf 20.21 uur eisen Studio France en de EK-finale alle aandacht op, waarna - mits Frankrijk en Portugal een verlenging weten te vermijden - rond 23.55 uur de lange sportdag wordt afgerond met De Avondetappe. Journalist/schrijver Edwin Winkels behoort tot de gasten aan tafel bij Dione de Graaff en Herman van der Zandt.

Uitzendingen zondag 10 juli

Tijd Programma Waar?
09.20 uur EK atletiek: halve marathon (m en v) NPO 1 en NOS.nl
11.50 uur Tour de France: Vielha Val d’Aran - Andorra Arcalis (rit 9) NPO 1 en NOS.nl
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
16.35 uur EK atletiek: avondsessie NPO 2 en NOS.nl
18.00 uur Radio 1 Sportzomer NPO Radio 1
19.00 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl
20.21 uur Studio France NPO 1 en NOS.nl
21.00 EK voetbal: finale Frankrijk-Portugal NPO 1 en NOS.nl
23.54 uur De Avondetappe NPO 1 en NOS.nl
00.31 uur Sportjournaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl