Kuijken mist EK-medaille op 5.000 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Susan Kuijken heeft bij de Europese atletiekkampioenschappen niet voor de zesde Nederlandse medaille kunnen zorgen. De middenafstandsspecialiste liep in het Olympisch Stadion op de 5.000 meter naar de vierde plaats. Kuijken had twee jaar geleden in Zürich brons.

De titel was voor de Turkse Yasemin Can. De geboren Keniaanse veroverde eerder in Amsterdam de Europese titel op de 10.000 meter en liep al vroeg bij de rest van het deelnemersveld weg.

Kuijken had lang uitzicht op een medaille, maar moest zich in de strijd om zilver en brons in de slotronde neerleggen bij de vierde plaats. De Zweedse Meraf Bahta veroverde zilver, brons was voor de Britse Steph Twell.

Maureen Koster had als tweede Nederlandse aan de start mogen verschijnen, maar ontbrak. Ze was ziek.

Kuijken baalt van vierde plaats

Kuijken baalde. "IK wilde voor eigen publiek natuurlijk een medaille. Ik wilde op het laatste stuk de Britse Twell nog inhalen, maar zij liep iets eerder bij me weg. "Ik wilde in de buurt van Batha en Twell blijven. We hadden een mooi groepje. Zij sloegen in de slotfase helaas een gat."

Polsstokhoogspringster Pluim kan niet stunten in finale Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Femke Pluim is net als Kuijken in bezit van een olympisch ticket en meldde zich zaterdagvond in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen.

De 22-jarige Nederlandse haalde 4,35 in haar tweede poging, ging direct over 4,45 meter en probeerde het toen nog 10 centimeter hoger.

De drie pogingen op 4,55 waren zonder succes. En dat was jammer. Met 4,45 evenaarde ze haar beste jaarprestatie, maar met een beetje geluk had er nog iets meer ingezeten dan de zesde plaats. 

Pluim hoopte op meer
Hordenspecialiste Bianca Baak ANP Pro Shots

Bianca Baak deed op de 400 meter horden een dappere poging de EK-finale te halen. Ze liep in haar halve eindstrijd naar de vierde plaats. Met 56,34 noteerde ze een persoonlijk record, maar ze was net te traag om met de tijdsnelste verliezers mee te mogen naar de eindstrijd. Baak was emotioneel na afloop.

Ze stopt met topsport bedrijven. Financieel kan de atlete het niet meer opbrengen.

Geemotioneerde Baak gefrustreerd door gedwongen afscheid

STER reclame