ANP
NOS Sport

Van Rhijn wint in Amsterdam

Marlou van Rhijn heeft bij wedstrijden rond de EK atletiek in Amsterdam haar beste seizoentijd op de 200 meter gelopen. 'Blade Babe' (klasse T43) kwam in het Olympisch Stadion, waar de International Para-Athletics Challenge een volwaardig onderdeel vormde van de EK, tot 25,76 seconden. Dat was iets meer dan een seconde boven haar wereldrecord. Fleur Jong eindigde als zesde (29,29).

Van Rhijn: verschil olympisch-paralympisch wordt steeds kleiner

Alleskunner Margriet van den Broek, pas drie jaar actief als wheeler, was goed voor de derde plaats op de 1.500 meter (T54). De Amsterdamse is officieel nog niet gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Van den Broek wil zelf in Rio op bijna alle afstanden uitkomen, van de 100 meter tot aan de marathon.

Zilveren mannen

Kenny van Weeghel pakte op de 400 meter wheelen het zilver. De Zwollenaar lag lange tijd vooraan, maar werd vlak voor de finish ingehaald door de Zwitser Marcel Hug. Van Weeghel is al gekwalificeerd voor de Paralympics.

Bij het verspringen was de Duitser Markus Rehm met 8,03 meter oppermachtig. Ronald Hertog was ook op dreef. Zijn beste poging was goed voor een Nederlands record en een zilveren medaille. Met een sprong van 7,57 meter verbeterde hij zijn eigen record met 4 centimeter.

Jelmar Bos bezorgde de Nederlandse ploeg ook een zilveren medaille. Op de 100 meter (T37) moest hij met een tijd van 12,05 alleen de Brit Reese Jones voor zich dulden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl