NOS Sport

Lavillenie gokt verkeerd, Turken heersen op horden en tien kilometer

Lavillenie gokt verkeerd en blijft met lege handen

Bij het polsstokhoogspringen mondde de finale uit in een drama voor Renaud Lavillenie. De Franse titelfavoriet kwam niet over zijn aanvangshoogte van 5,75 meter en viel buiten de prijzen.

De Pool Robert Sobera lachte het hardst om de missers van Lavillenie en won het goud dankzij een geslaagde sprong over 5,60 meter. Ook de Tsjech Jan Kudlicka ging over die hoogte, maar hij had daar een poging meer voor nodig dan Sobera. Brons ging naar de Slowaak Robert Renner, die over 5,50 ging.

Turkse Cubaan Escobar wint 400 meter horden

Op de 400 meter horden won de geboren Cubaan, maar nu voor Turkije uitkomende Yasmani Copello Escobar de titel. Met 48,98 hield hij Sérgio Fernández uit Spanje en Kariem Hussein uit Zwitserland achter zich. Het is voor Copello Escobar de eerste Europese titel.

Turken heersen ook op tien kilometer

Polat Kemboi Arikan veroverde de titel op de 10.000 meter. De Turk hield zijn 'landgenoot' Ali Kaya achter zich. Beide atleten zijn geboren in Kenia en waren een klasse apart. Arikan, ook al kampioen in 2012, won in 28.18,52. Kaya gaf een kleine drie seconden toe.

De Spanjaard Antonio Abadía werd op ruim zeven seconden van Arikan derde. Hij liep in de slotmeters weg bij de Oekraïner Dmitro Lasjin en de Brit Dewi Griffiths.

Gouden Mekhissi-Bennabad niet uit de kleren

Mahiedine Mekhissi-Benabbad revancheerde zich voor zijn blunder van twee jaar geleden en won zijn derde Europese titel op de 3000 m steeplechase. Dat leek de Fransman in 2014 in Zürich al te doen, maar toen volgde diskwalificatie omdat hij voor de finish zijn shirt uittrok.

Yoann Kowal leek Frankrijk naast het goud van Mekhissi-Bennabad ook het zilver te bezorgen, maar hij werd in de slotmeters nog net voorbij gestoken door de Turk Aras Kaya.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl