Geen goud voor Martina op 200 meter na diskwalificatie Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Churandy Martina is zijn Europese titel op de 200 meter kwijt. De Nederlander is gediskwalificeerd, omdat hij in de finale met een voet de witte lijn heeft geraakt die zijn baan markeert. Dat is tegen de regels.

Martina belandde vrijdagavond in een boze droom. Acht jaar geleden dacht hij bij de Olympische Spelen in Peking op de 200 meter zilver te hebben veroverd. De Jamaicaan Usain Bolt was ongenaakbaar, Martina snelde naar zilver. Uren later werd een 'voetfout' hem alsnog fataal. Martina kwam destijds nog uit voor de Nederlandse Antillen, maar had wel de Nederlandse harten gestolen.

Vrijdagavond was Martina veruit de snelste. Alleen de Spanjaard Bruno Hortelano kon enigszins bij de Europees kampioen op de 100 meter in de buurt blijven. Martina won in 20,37, de Spanjaard noteerde 20,45. Een half uur later was de nummer twee ineens kampioen, toen Martina uit de uitslag werd geschrapt.

Solomon Bockarie kon zich niet mengen in de strijd om de medailles. Hij schoof door de diskwalificatie van Martina wel een plekje op in de uitslag. Bockarie werd vierde.

STER reclame