NOS Nieuws

Verkeershinder voor vakantiegangers

Diegenen die in de komende weken met de auto richting het zuiden rijden, moeten rekening houden met extra reistijd. Werkzaamheden aan wegen zorgen op sommige plekken voor vertraging.

Een deel van Nederland gaat vandaag op vakantie. Het extra vakantieverkeer kan leiden tot files. Daarnaast kunnen automobilisten op verschillende plekken te maken krijgen met vertragingen vanwege werkzaamheden aan de weg. Zowel in eigen land als in België en Frankrijk kunnen de werkzaamheden leiden tot extra reistijd.

In eigen land krijgen de N44 en A44 tussen Den Haag en Warmond nieuw asfalt. In beide richtingen gaan deze wegen deze maand twee weekenden en een nacht dicht. De A27 wordt tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Lunetten richting Almere de komende 2 weken eveneens afgesloten voor onderhoud.

De N33 is dit weekend in beide richting dicht tussen Veendam en Siddeburen. De nieuwe verbinding van de A9 naar de A4, richting Amsterdam, wordt vanavond afgesloten, tot morgenochtend bij knooppunt Raasdorp. De afrit Badhoevedorp is daardoor niet bereikbaar.

Route du Soleil

Vakantiegangers die naar of door België rijden, moeten rekening houden met verschillende plekken waar uitgebreide werkzaamheden plaatsvinden. Op de E25 richting Brussel, is de verbindingslus bij Luik tot december dicht voor voertuigen die breder zijn dan 2,25 meter. Op de Route du Soleil worden auto's met aanhangwagens, caravans en vrachtwagens vanaf knooppunt Kerensheide via knooppunt Lummen omgeleid naar Luik.

Op de E25 wordt bij Luik ook gewerkt aan de brug van Cheratte, waardoor in beide richtingen één rijstrook is afgesloten.

Ook van en naar Antwerpen is er ernstige verkeershinder. Op de E19 vinden werkzaamheden plaats tussen Brecht en Sint-Job-in-'t-Goor, van 5 tot 29 augustus.

Frankrijk/Spanje

Op de A6 van Parijs naar Lyon moet rekening worden gehouden met wegwerkzaamheden tussen Limonest en Lyon, die duren tot 1 september. Op de A9 tussen Orange en Spanje bij Montpelier wordt er gewerkt aan de weg, de werkzaamheden duren tot eind 2017.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl