Joachim Löw werd tijdens de wedstrijd steeds wanhopiger
NOS Voetbal

Löw: ik kan niemand iets kwalijk nemen

Bij bondscoach Joachim Löw was de teleurstelling enorm na de uitschakeling van Duitsland in de halve finale van het EK. "We hebben vanavond hartstikke goed gevoetbald en gedomineerd", zei hij. "We hebben met kracht, met moed, met zelfbewustzijn en concentratie gespeeld. Maar we hebben geen doelpunt gemaakt."

Duitsland was zeker in de eerste helft veel sterker dan Frankrijk, een Duitse treffer leek een kwestie van tijd, maar de bal ging er maar niet in. "Ik kan dat niemand kwalijk nemen. Soms gebeurt zoiets."

"De halve finale op een EK verliezen, doet altijd pijn. En 2-0 is na deze wedstrijd geen terechte uitslag", baalde de Duitse doelman Manuel Neuer na de wedstrijd tegen Frankrijk. "We hadden na de 1-0 nog kansen om op gelijke hoogte te komen. We hebben een goed EK gespeeld maar we zijn uitgeschakeld. Dat is wrang."

Ook Toni Kroos was ontgoocheld. "Ik geloof dat we onze beste wedstrijd van het toernooi hebben gespeeld, hoe stom dat ook klinkt na een nederlaag. Ik wil titels winnen, maar vanavond hebben we het niet waargemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl