Van Leuveren snelt naar finale 400 meter

Van Leuveren naar finale 400 meter, exit De Witte

Nicky van Leuveren heeft zichzelf een mooi cadeau gegeven bij de Europese atletiekkampioenschappen. De Nederlandse atlete kwalificeerde zich in een vol Olympisch Stadion in Amsterdam voor de finale van de 400 meter.

Van Leuveren liep in haar halve finale naar de derde plaats. Haar tijd - een persoonlijk record met 52,02 - bleek voldoende voor een nieuw optreden vrijdagavond.

Lisanne de Witte had minder geluk. Ook zij eindigde in haar race als derde, maar de tijd (52,37) was niet genoeg om als een van de twee snelste verliezers door te mogen naar de finale.

Boons en Visser uitgeschakeld op 100 meter horden

Eefje Boons en Nadine Visser slaagden er niet in een optreden in de finale van de 100 meter horden af te dwingen. Voor beide atletes waren de halve finales het eindpunt.

Boons (21) kwam in haar race niet verder dan de zevende plaats in 13,26 seconden. Visser, zeker van een startbewijs op de Olympische Spelen op de meerkamp, kwam in haar reeks op de zesde plaats uit. De pupil van Bart Bennema liep een slordige race, die er na 13,25 seconden opzat.

Visser kent een moeilijk seizoen. Ze kampte met een kuitblessure en miste in Amsterdam nog wedstrijdritme. "Ik wilde hier de finale halen, maar het was nog te slordig. Ik heb nog vijf weken tot Rio." De finale is later op donderdagavond.

Visser: was weer heel slordig