Enrico La Cruz met zijn gouden medaille van het OKT
NOS Sport

De koffer van bokser La Cruz stond al vier jaar klaar

"Als we gewoon genieten en ons best doen, is alles mogelijk." Bokser Enrico La Cruz heeft er zin in: de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Pas sinds gisteren is hij zeker van deelname.

"Ik kreeg in de middag een belletje van de directeur van de boksbond en hij vertelde mij het prachtige nieuws", vertelt La Cruz in het programma Sportzomer op NPO Radio 1.

De 22-jarige lichtgewicht uit Huissen had weliswaar het olympisch kwalificatietoernooi in Bakoe gewonnen, maar stond volgens de richtlijnen van het NOC*NSF niet hoog genoeg op de wereldranglijst.

De boksbond besloot La Cruz alsnog voor te dragen bij NOC*NSF en die voordracht werd door de sportkoepel gehonoreerd. En dus mag La Cruz zijn koffer gaan pakken. "Maar die stond eigenlijk al vier jaar lang klaar. In 2012 kwam ik net uit de jeugd en was ik te jong, maar daarna zijn we met ons team alleen maar bezig geweest met de kwalificatie voor Rio."

'Alles is positief'

Voor het eerst sinds de Spelen van Barcelona in 1992 wordt Nederland weer vertegenwoordigd in de olympische ring. Naast La Cruz plaatsten ook Peter Müllenberg en Nouchka Fontijn zich. "Alles is positief", zegt La Cruz. "We hebben een goed team, we hebben goed getraind en de sfeer is ook goed."

En dus is de vraag waar dat toe kan leiden. "Of ik kans maak op een medaille? Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb mijn droom nu verwezenlijkt, maar denk dat er nog meer te halen is", aldus La Cruz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl