Roger Ailes
NOS Nieuws

Hoogste baas Fox News beschuldigd van seksuele intimidatie

De Amerikaans Fox-presentatrice Gretchen Carlson klaagt de baas van de tv-zender aan wegens seksuele intimidatie. Ze zegt dat ze werd overgeplaatst omdat ze niet inging op zijn seksuele avances.

Carlson maakte onderdeel uit van het presentatieteam van het ochtendprogramma Fox & Friends. In 2013 kreeg ze haar eigen middagprogramma The Real Story. Naar nu bekend wordt is het programma eind juni gestopt omdat haar contract niet werd verlengd.

Volgens Carlson is ze ontslagen omdat ze Roger Ailes heeft afgewezen. Zo zou hij hebben gezegd dat ze kleren moest aantrekken die haar figuur beter accentueren en had hij zich afgevraagd waarom zij het bed nog niet hadden gedeeld. Ook zou hij hebben gezegd dat ze sexy was, "maar te veel moeite".

Daarnaast zegt Carlson dat er niks gedaan werd met haar klachten over mede-presentator Steve Doocy. Hij zou haar hebben genegeerd en voor schut gezet, maar toen ze dat meldde werd haar verteld dat ze moest "proberen op te schieten met de jongens".

Mevrouw Carlson had door dat haar carrière bij de omroep waarschijnlijk voorbij was en deze rechtszaak kwam goed uit.

Roger Ailes

Roger Ailes (76) zegt dat de aanklacht onzin is. "Deze smadelijke rechtszaak is een belediging en totale onzin. De verdediging zal krachtig zijn."

Volgens Ailes werd het contract van Carlson niet verlengd omdat haar kijkcijfers continu achterbleven. "Mevrouw Carlson had door dat haar carrière bij de omroep waarschijnlijk voorbij was en deze rechtszaak kwam goed uit."

Vrouwenrechten

De 50-jarige Carlson, Miss America in 1989, zegt dat ze naar de rechter stapt om op te komen voor vrouwenrechten. "Het was een moeilijke stap, maar ik moet opkomen voor mezelf en alle andere vrouwen op de werkvloer."

Fox News is inmiddels een eigen onderzoek gestart. "We hebben alle vertrouwen in de heren Ailes en Doocy, die de afgelopen 20 jaar prima gefunctioneerd hebben, maar we zijn wel een intern onderzoek gestart."

Ailes, een voormalig strateeg van de Republikeinse Partij, richtte Fox News in 1996 op. De conservatieve omroep is de best bekeken nieuwszender van de VS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl