Pieter Braun tijdens de eerste dag van de meerkamp in Amsterdam
NOS Sport

Braun voorin op tienkamp, bijrol Sintnicolaas

Pieter Braun is bij de EK atletiek bezig aan een goede tienkamp. Na vijf onderdelen staat de 23-jarige meerkamper op de zesde plaats in het tussenklassement met 4092 punten. Eelco Sintnicolaas stelde teleur op de eerste dag en staat zeventiende met een score van 3915.

Sintnicolaas en Braun liepen samen in de serie van de 400 meter, het onderdeel waarmee de eerste dag werd afgesloten. Braun finishte als derde in een tijd van 49,78, Sintnicolaas kwam als vijfde over de streep na 50,41.

Braun, die vorig jaar de Europese titel bij de EK-23 veroverde, deed het vooral goed bij het ver- en hoogspringen. Hij leverde met respectievelijk 7,40 meter en 2,01 meter zijn beste prestaties van het seizoen.

"Het was flink vechten vandaag", reageerde Braun na de eerste dag. "Het was zwoegen, zeker die afsluitende 400 meter. Dat ging niet meer soepel, mijn versnelling ontbrak volledig."

Met zijn zesde plaats in het tussenklassement maakt Braun op de slotdag nog kans op een hoge eindnotering. "Als ik foutloos blijf, komt er vast iets moois uit."

Vloon uitgeschakeld, Lavillenie simpel naar finale

Polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft zijn debuut op de EK atletiek niet kunnen verzilveren met een plaats in de finale. Voor een plaats in de finale had de 22-jarige atleet in de buurt van de 5,65 meter moeten komen, maar hij bleef in de kwalificatie op een hoogte van 5,35 meter steken.

De wind maakt de kwalificatie tot een lastige opdracht en op 5,50 ging het drie keer mis voor Vloon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl