Alton Sterling
NOS Nieuws

Amerikaanse justitie onderzoekt dood zwarte man in Louisiana

De Amerikaanse justitie stelt een onderzoek in naar de dood van een zwarte man in Baton Rouge, in de staat Louisiana. De 37-jarige man kwam gisteren om het leven door politiekogels.

De politie had een melding gekregen dat de man, Alton Sterling, iemand bij een winkelcentrum met een vuurwapen had bedreigd. Sterling was daar cd's aan het verkopen. Nadat twee agenten kort na middernacht waren aangekomen ontstond een worsteling waarbij de man werd neergeschoten en overleed.

Het incident werd gefilmd met een mobiele telefoon. De gouverneur van Louisiana heeft de beelden gezien en noemde die "op zijn minst zorgwekkend". Hij zei erop te vertrouwen dat het onderzoek diepgaand en onafhankelijk zal zijn.

De politiechef van Louisiana heeft gezegd dat Sterling een wapen bij zich had, maar voegde eraan toe dat er vragen zijn.

De dood van Sterling heeft geleid tot protesten in Baton Rouge. De gouverneur zei hiervoor begrip te hebben maar vroeg om kalmte. "Ik weet dat er protesten gaande zijn, maar het is belangrijk dat die vreedzaam verlopen."

De agenten die betrokken waren bij de fatale aanhouding zijn met verlof gestuurd, zoals gebruikelijk is in dit soort situaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl