Waar Alberto Contador opnieuw schade heeft opgelopen, zijn Wilco Kelderman en Bauke Mollema de eerste bergrit zonder kleerscheuren doorgekomen. "Dit kon ik goed aan", zegt Bauke Mollema over het tempo van de etappe.

"Ik weet niet of het veel zegt, want er zijn weinig favorieten afgereden. Maar ik ben goed begonnen, we zijn goed opgewarmd voor de Pyreneeën."

Zowel Mollema als Kelderman kwam in de groep met favorieten over de streep. "Ik ben niet echt in de problemen gekomen, daar ben ik blij mee", zegt Kelderman. "Sommige stukken waren heel steil. Ik kreeg aan het einde bijna kramp, maar gelukkig had ik nog een bidon aangenomen."

Kelderman kwam niet met uitgesproken klassementsambities naar Frankrijk, maar doet in de eerste rit niet onder voor Chris Froome en Nairo Quintana. "Ik had een goed ritme, het ging lekker. Ik had gehoopt dat ik op dit niveau zou zitten." 

De kop is eraf

"Het is toch fijn dat de eerste bergetappe erop zit", zegt Kelderman. "Het veld is uit elkaar gereden, dan weet je een beetje waar iedereen staat. Dit geeft een goed gevoel."

STER reclame