Pavel Mamaev (l) in duel met de Welshmen Joe Allen op het EK 2016 AFP

Twee Russische internationals hebben het daags na de uitschakeling op het EK bont gemaakt in een club in Monte Carlo. Alexandr Kokorin en Pavel Mamaev bestelden volgens Russische media gezamenlijk 500 flessen Armand de Brignac (champagne) en spendeerden een slordige 250.000 euro aan alcohol.

Hun beide voetbalclubs zijn woest. President Poetin is woest en de spelers zelf? Die ontkennen het.

Terug naar de jeugdteams

Mamaev's club, FC Krasnodar, noemt het gedrag van zijn middenvelder "schandalig en onaanvaardbaar". Ook Zenit St. Petersburg, de club van Kokorin, stelt "extreem teleurgesteld" te zijn in de aanvaller.

"Sommige spelers komen helaas in zulke schandalige situaties terecht door een gebrek aan gezond verstand", voegde de club uit St. Petersburg toe. De clubs hebben de spelers inmiddels beboet en teruggezet naar de jeugdteams.

Poetin

Ook Vladimir Poetin bemoeide zich met het voorval. "Een schaamteloze vertoning van arrogant gedrag", noemde de woordvoerder van de Russische president het voorval.

Verjaardag

Kokorin en Mamaev zelf ontkennen stellig dat ze verantwoordelijk waren voor het bestellen en betalen van de champagne. "Iemand vierde gewoon zijn verjaardag en wij waren er simpel gezegd op het verkeerde moment bij", zegt Kokorin.

De eigenaar van de discotheek, voormalig Queens Park Rangers-eigenaar Flavio Briatore, steunt het duo. "Er was een privéfeestje gaande, georganiseerd door wat Russen. Zij herkenden de internationals en stuurden hen als teken van respect flessen met champagne. Het grappige is dat de jongens niet eens alcohol drinken."

STER reclame