EPA

Drie leden van motorclubs No Surrender en Satudarah hebben celstraffen gekregen tot zeven jaar voor een schietpartij in Eindhoven bijna twee jaar geleden.

Aanleiding voor de schietpartij zou een drugsconflict zijn tussen de twee rivaliserende clubs. Een groep No Surrender-leden kwam verhaal halen bij een villa in Eindhoven, maar dat gesprek escaleerde. Van beide kanten trokken mensen trokken een pistool en begonnen te schieten. De No Surrender-leden sloegen vervolgens op de vlucht. Niemand raakte bij de schietpartij gewond.

Beroving

De rechter heeft twee verdachten ook veroordeeld voor een gewelddadige beroving. In augustus 2014 werd een man uit Tilburg belaagd om een schuld te vereffenen van een voormalige compagnon van hem.

De twee daders mishandelden de 70-jarige man, plunderden zijn spaarrekening en namen zijn laptop, telefoons, sleutels, bankpassen, horloges en zonnebrillen mee.

Dna

De politie was de daders op het spoor gekomen na de schietpartij in Eindhoven. De twee waren daarvoor gearresteerd. Toen bleek dat hun dna overeenkwam met sporen die waren gevonden na de beroving in Tilburg.

De twee mannen moeten het slachtoffer van de beroving een schadevergoeding betalen van 121.523,87 euro.

STER reclame