De stoep in Beuningen
NOS Nieuws

Inwoners Beuningen willen asielzoekers van stoep weren

Bewoners uit een straat in Beuningen hebben de gemeente gevraagd of de stoep voor hun woning weggehaald mag worden. Ze willen niet dat asielzoekers langs hun woning naar het dorpscentrum lopen. Het verzoek is afgewezen, meldt de gemeente na berichtgeving in de Gelderlander.

In het najaar staat de opening van een asielzoekerscentrum gepland, in een veld tussen Beuningen en Ewijk. De aankondiging van de komst van het azc leidde tot onrust in de buurt. Ook bewoners van de Koningsstraat hadden er moeite mee. Tegen de krant zeiden zij dat ze bang zijn dat hun huis minder waard wordt als er regelmatig asielzoekers over de stoep lopen. Daarom dienden ze het verzoek in bij de gemeente.

De bewoners willen dat de stoep voor hun huis wordt weggehaald. In plaats daarvan zouden er inritten moeten komen. Zo kunnen automobilisten de huizen nog wel bereiken, maar zullen wandelaars de stoep aan de overkant van de straat gebruiken.

Volgens de gemeente kan de stoep daar niet zomaar worden weggehaald omdat er aan de overkant ook geen officieel voetpad is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl