Bondscoach Alyson Annan tijdens een training van de Nederlandse hockeysters
NOS Sport

Vijf afvallers in olympische selectie hockeysters

De bondscoach van de Nederlandse hockeyvrouwen, Alyson Annan, heeft de selectie bekendgemaakt voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In vergelijking met de groep die Annan vorige maand meenam naar de Champions Trophy, zijn vijf speelsters afgevallen.

Onder de afvallers zijn Jacky Schoenaker en Frederique Derkx, die in 2014 met Oranje wereldkampioen werden. Ook Lauren Stam, Maartje Krekelaar en Anne Veenendaal gaan niet mee naar Rio.

Blessure Schoenaker

"Schoenaker heeft afgelopen week een kleine blessure opgelopen", legde de bondscoach uit. "Voor ze kan aansluiten en vollledig met de groep kan meetrainen, zijn we alweer twee weken verder. Dan zou ze niet op tijd fit zijn voor de Spelen."

De zogeheten Big Five (Naomi van As, Carlien Dirkse van de Heuvel, Ellen Hoog, Eva de Goede en Maartje Paumen) is ook geselecteerd voor Rio. Het is bij Annan niet in haar hoofd opgekomen om een van de ervaren speelsters thuis te laten.

'Mooi moment'

Paumen ging wel uit van een selectie, maar was toch blij met het verlossende telefoontje. "Het moment dat Alyson belde, was toch een mooi moment. Het is bijzonder en supermooi om de Spelen weer mee te maken", aldus Paumen.

Opvallend is de aanwezigheid van de 21-jarige Laurien Leurink in de selectie. De speelster van Laren speelde tot dusver pas tien interlands en zat tijdens de Champions Trophy nog op de tribune. "Een terechte selectie", stelt Paumen. "Om op haar leeftijd mee te gaan naar de Olympische Spelen, is een droom."

De olympische selectie bestaat uit zestien speelsters. Als reserves zijn Larissa Meijer, Laura Nunnink en Michelle van der Pols aangewezen.

De hockeyselectie voor de Olympische Spelen

Naomi van AsLaren
Willemijn BosLaren
Carlien Dirkse van den HeuvelSCHC
Margot van GeffenDen Bosch
Eva de GoedeAmsterdam
Ellen HoogAmsterdam
Kelly JonkerAmsterdam
Marloes KeetelsDen Bosch
Laurien LeurinkLaren
Caia van MaasakkerSCHC
Kitty van MaleAmsterdam
Maartje PaumenDen Bosch
Joyce SombroekLaren
Maria VerschoorAmsterdam
Xan de WaardSCHC
Lidewij WeltenDen Bosch

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl