Leden van een Bulgaarse burgerwacht begeleiden een groep migranten uit Afghanistan
NOS Nieuws

Pegida jaagt op immigranten in Bulgarije

Leden van Pegida hebben zich aangesloten bij burgerpatrouilles langs de Bulgaars-Turkse grens, op zoek naar migranten die illegaal Europa binnenkomen. Ook leden van de Nederlandse tak van de anti-islambeweging doen eraan mee.

Op Facebook zijn foto's verschenen van Erwin Wagensveld, de voorman van Pegida Nederland. Samen met de voormalige leider van Pegida Duitsland, Tatjana Festerling, liep hij mee met een patrouille van gemaskerde mannen met camouflagepakken aan.

De mannen zijn volgens Wagensveld niet gewapend, maar hebben wel machetes bij zich om een pad te maken door het bos. Zodra er migranten worden onderschept, worden ze overgedragen aan de grenspolitie.

In De Telegraaf zegt Wagensveld dat er niet gejaagd wordt op Syrische vluchtelingen, maar op illegalen uit bijvoorbeeld Pakistan of Afghanistan.

Volgens Wagensveld doet de Europese grensbewaking Frontex zijn werk niet goed. "Als Frontex het niet doet, doen wij het", zegt hij in de krant.

In de Tweede Kamer heeft de PvdA Kamervragen gesteld. De partij vraagt onder meer aan het kabinet of het mogelijk is om rechtsextremisten die zich willen aansluiten bij de grensbewaking een uitreisverbod op te leggen. Ook wil de PvdA weten of het strafbaar is.

Het was al langer bekend dat er groepen burgers in Bulgarije jagen op migranten. In april doken filmpjes op van burgerwachten die migranten vastbinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl