YouTube-beelden van de campingbrand Pupia TV

De grote brand die gisteren woedde op een Italiaanse camping, heeft het Nederlandse verhuurbedrijf Go4Camp hard getroffen. Van de 37 bungalows die het Waalwijkse bedrijf op de camping had staan, gingen er 27 in vlammen op.

Het vuur woedde in het vakantiecentrum Pra'del le Torre in Coarle, ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Venetië. Meer dan 200 gasten werden geëvacueerd. Onder hen waren ook enkele Nederlanders.

In de afgebrande bungalows zaten vooral Deense vakantiegangers. Die zijn op tijd in veiligheid gebracht. Het Waalwijkse bedrijf zoekt voor hen nu plek op andere campings in de buurt. 

Manager Rick Bax van Go4Camp kan volgens Omroep Brabant nog geen schatting maken van de schade, maar denkt dat het in de tonnen zal lopen. Een bungalow kost tussen de 15.000 en 20.000 euro. "De brand komt op een slecht moment, omdat het hoogseizoen op het punt van beginnen staat", aldus Bax.

Volgens lokale media is de brand ontstaan toen iemand een anti-muggenkaarsje had laten branden. In de buurt zouden vier gasflessen zijn ontploft. Door de harde wind breidde het vuur zich snel uit.

STER reclame